Moelleux ταψιού: η σοκολάτα στο απόγειό της
Σοκολάτα η θεϊκή!
Υπερ-σοκολατένιο moelleux ταψιού για να μην μπορεί ν' αντισταθεί κανείς!
Χιονισμένο τοπίο σήμερα στην Αθήνα και τι άλλο θέλουμε για να νιώσουμε την απόλυτη ευχαρίστηση; Μα φυσικά μια σοκολατόπιτα διαφορετική απ' όσες έχουμε συνηθίσει ως τώρα.
Δες τα υλικά και ξεκίνα να την ετοιμάζεις:
Για το moelleux
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 135 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αβγά, μεσαία
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
- βούτυρο
- κακάο
Για τη γκανάς
- 280 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. γάλα
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1 πρέζα αλάτι
Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com