Κοτόπουλο με δροσερή σως γιαουρτιού
Δώστε στο κοτόπουλό σας μια πιο φρέσκια, καλοκαιρινή γεύση με ελάχιστες θερμίδες και απίθανη νοστιμιά.
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1/4 κούπας λεπτές φέτες φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι καθαρισμένο
4 μικρά χωρίς κόκαλα και δέρμα στήθος κοτόπουλου
1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, τα πράσινα κρεμμύδια, το δυόσμο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Χωρίστε το μείγμα γιαουρτιού στα δύο. Σε ένα άλλο μπολ φτιάξτε τη σάλτσα αγγούρι-γιαούρτι, ανακατεύοντας το αγγούρι με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού.
2. Πασπαλίστε τα στήθη κοτόπουλου με πιπέρι και ψήστε τα στο grill για δώδεκα με δεκαπέντε περίπου λεπτά.
3. Μετά τα πρώτα επτά λεπτά ψησίματος, με ένα πινέλο απλώστε μείγμα γιαουρτιού (από αυτό που μοιράσατε στην αρχή) στα στήθη και συνεχίστε το ψήσιμο. Προσέξτε ιδιαίτερα με το πινέλο για να μην βάλετε πολύ γιαούρτι.
4. Τέλος, σερβίρετε το κοτόπουλο με δυο κουταλιές από τη sauce γιαούρτι-αγγγούρι στο πλάι.