Άκης Πετρετζίκης: Μαγιονέζα με σκόρδο
Γιατί η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει!
Δε θα μπορούσαμε να υποδεχτούμε την Τσικνοπέμπτη χωρίς ιδιαίτερες σαλάτες και σάλτσες που θα συνοδεύσουν τα κρεατικά μας. Η συνταγή του Άκη για την απόλυτη μαγιονέζα με σκόρδο είναι αυτή που θα απογειώσει τις γεύσεις του αυριανού σου τραπεζιού. Δες τα υλικά:
- 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 220 γρ. ηλιέλαιο
- 1-2 κ.σ. νερό, αν χρειαστεί
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. κοφτό σκόρδο, σε σκόνη
- θυμάρι, φρέσκο, για σερβίρισμα
Διαβάσε περισσότερα για την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com