Παγωμένο γλυκάκι με φρυγανιά

Παγωμένο γλυκάκι με φρυγανιά

Ένα πανεύκολο και πολύ νόστιμο γλυκάκι ψυγείου, με φρυγανιά αντί για παντεσπάνι που το κάνει εξαιρετικά ελαφρύ, ιδανικό για κάθε στιγμή που σας πιάνει λαχτάρα για γλυκό μέσα στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Υλικά
1 ½ λίτρο γάλα
1 κουτί άνθος αραβοσίτου βανίλια
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
φρυγανιές
τρούφα

Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό

Για τη σαντιγί
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής
2-3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
1.Στρώνετε τις φρυγανιές σε ένα πυρέξ και ρίχνετε με την κουτάλα το μισό σιρόπι, το οποίο έχετε βράσει για περίπου 7 λεπτά, και το αφήνετε για 2-3 λεπτά να απορροφηθεί.
2.Φτιάχνετε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και στρώνετε τη μισή πάνω από τις φρυγανιές.
3.Καλύπτετε τη κρέμα με μια στρώση από φρυγανιές, ρίχνετε το υπόλοιπο σιρόπι και έπειτα απλώνετε και την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε να κρυώσει.
4.Χτυπάτε τη σαντιγί με λίγο γάλα, όπως αναγράφετε στη συσκευασία, προσθέτετε λίγη από την άχνη και στρώνετε τη σαντιγί πάνω στο γλυκό.
5.Γαρνίρετε με την τρούφα και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.