Σπιτική παγωμένη πορτοκαλάδα
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Καλά τα φαγητά και τα γλυκά, αυτό όμως που έχουμε περισσότερη ανάγκη τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι δροσερά αναψυκτικά που θα μας δίνουν ενέργεια και θα μας βοηθούν να τα βγάζουμε πέρα με την ανυπόφορη ζέστη. Η ακόλουθη πορτοκαλάδα, από σπιτική, εγγυημένη, συνταγή, είναι ένα από αυτά.
Υλικά
3 ½ κούπες νερό
½ κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
Εκτέλεση
1.Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη μισή κούπα ζάχαρη μαζί με μισή κούπα νερό. Ανακατεύετε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να γίνουν σιρόπι.
2.Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι και το λεμόνι.
3.Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα να ζεσταθεί για 2-3 λεπτά (όχι να βράσει).
4.Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε τις υπόλοιπες 3 κούπες νερό.
5.Αφήνετε να κρυώσει και το περνάτε από σουρωτήρι σε ένα μεγάλο μπουκάλι, το οποίο έπειτα βάζετε στο ψυγείο. Σερβίρετε τη πορτοκαλάδα σας με αρκετά παγάκια.