Το μαμαδίστικο μυστικό για το πιο νόστιμο κουρκούτι για τον μπακαλιάρο

Το μαμαδίστικο μυστικό για το πιο νόστιμο κουρκούτι για τον μπακαλιάρο

Έφτασε η ώρα της 25ης Μαρτίου με τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο και το πιο τραγανό κουρκούτι.

Έφτασε η ώρα για τον μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά στο τραπέζι μας για την γιορτή της 25η Μαρτίου.

Κι αν θέλεις να φτιάξεις τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με το πιο τραγανό κουρκούτι, πρέπει να γυρίσεις πίσω στα χαρτιά της γιαγιάς.

Η ουσία είναι το κουρκούτι σου να γίνει και τραγανό και να φουσκώσει και να είναι γευστικό.

Οπότε, ξεκινάς με την πρώτη σου ύλη, που είναι φυσικά ο βακαλάος. Πρέπει να φύγει το αλάτι από τον μπακαλιάρο και ο τρόπος είναι σε νερό με λίγο γάλα, το οποίο θα αλλάζεις κάθε μία ώρα μέχρι και να τον τηγανίσεις, επί 24 ώρες.

Μετά από μια μέρα, στεγνώνεις τον μπακαλιάρο καλά και τον κόβεις σε μακρόστενα ή μεγαλύτερα κομμάτια. Όσο πιο ποιοτικό το φιλέτο μπακαλιάρου, τόσο πιο νόστιμο το τελικό αποτέλεσμα που θα πάρεις.

Κι ύστερα δεν ξεχνάς να πασπαλίσεις με πιπέρι τον μπακαλιάρο που έχει ξαλμυριστεί.



Τα υλικά για το κουρκούτι: