Άκης Πετρετζίκης: Μπάμπκα σοκολάτας

Ένα γλυκό ψωμί που φτιάχνεται την περίοδο του Πάσχα και σημαίνει γιαγιά.

Η μπάμπκα είναι ένα γλυκό ψωμί ανατολικοευρωπαϊκης και εβραϊκής καταγωγής που φτιάχνεται την περίοδο του Πάσχα και σημαίνει γιαγιά.

Η ονομασία προέρχεται από τις πτυχώσεις της μπάμπκα που θυμίζουν τις μακριές φούστες των γιαγιάδων. Η μπάμπκα περιέχει μία γέμιση φρούτων ή κανέλας.

Η σοκολάτα προστέθηκε όταν το γλυκό διέσχισε τον Ατλαντικό μαζί με τους Εβραίους μετανάστες.

Συστατικά

700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

280 γρ. βούτυρο, κρύο

8 γρ. μαγιά ξηρή

70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

40 γρ. νερό, χλιαρό

7 αβγά, μέτρια

50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 1/2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

220 γρ. ζάχαρη καστανή

30 γρ. κακάο, σε σκόνη

15 γρ. καφέ, στιγμιαίο

1 κ.σ. κανέλα

1/4 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. νερό

50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

250 γρ. κουβερτούρα 65%, κακάο

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη

Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης