Άκης Πετρετζίκης: Τσουρέκι το ενάμισι
Πάσχα χωρίς τσουρέκι γίνεται; (έ, όχι!)
Πες αλήθεια: ποιος δεν έχει σταματήσει έξω από έναν φούρνο που μόλις έβγαλε φρεσκοψημένο τσουρέκι; Για να μοσχολολήσει και το σπίτι σου λοιπόν σήμερα ο Άκης μας έχει την πιο super συνταγή για τσουρέκι.
Το όνομα αυτού του τσουρεκιού προέρχεται από τα συστατικά του! Ξεκινώντας με τη μαστίχα που είναι 1,5 γρ. η μαγιά που είναι παράγωγο του και είναι 15 γρ., το νερό και το μέλι που είναι 150 γρ.! Αυτό το τσουρέκι βγαίνει πάρα πολύ ζουμερό και όταν το τυλίξουμε με μια μεμβράνη καλά και το αφήνουμε και μετά από 2-3 μέρες είτε έξω, είτε στο ψυγείο θα είναι επίσης τόσο φρέσκο και τόσο μαλακό όσο την πρώτη μέρα.
Διάβασε τη συνταγή στο akispetretzikis.com