Άκης Πετρετζίκης: Κλασικά πασχαλινά κουλουράκια
Ήρθε η στιγμή για να πλάσουμε... κουλουράκια!
Όπως και να το πεις είναι τα αγαπημένα μας, όλες τις εποχές και όλες τις ώρες. Τα πασχαλινά κουλουράκια με τις μυρωδιές και την απίστευτη γεύση τους κάνει το σπίτι μας πάντα να μοσχοβολά! Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
- 300 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά
- 7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 100 γρ. γάλα
- 900 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com