Νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι - όνειρο! Πώς θα σου πετύχει (χωρίς κόπο)
Ιδανικό για τις ημέρες πριν το Πάσχα και για όλους όσους ακολουθούν vegan διατροφή.
Τα γλυκά αποτελούν μια από τις μεγαλύτερές μας αδυναμίες και διατροφικούς πειρασμούς. Διανύουμε περίοδο νηστείας και αυτό σημαίνει ότι δεν καταναλώνουμε τροφές ζωικής προέλευσης.Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως πρέπει να στερηθούμε τα αγαπημένα μας γλυκίσματα.
Μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα υπέροχες λιχουδιές οι οποίες είναι νηστίσιμες και ιδανικές για όσους ακολουθούν vegan διατροφή. Ναι, καλά διάβασες.
Σήμερα αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου την απόλυτη συνταγή για νηστίσμο κέικ με πορτοκάλι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Γίνεται πολύ γρήγορα με υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας και πίστεψέ μας, η γεύση του θα σε καταπλήξει.
Δες επίσης: Πώς να φτιάξω νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια μαζί με τα παιδιά
Θα χρειαστείς:
300 γραμμάρια απλό αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
185 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
125 ml κραμβέλαιο
200 ml μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου
Χυμός από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για το frosting:
90 γραμμάρια άχνη ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
Πώς θα το κάνεις:
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκίνισε καλά το αλεύρι και το baking powder σε ένα μπολ. Πρόσθεσε τη ζάχαρη και ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ τοποθέτησε το λάδι, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.
Ρίξε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και ανακάτεψε καλά μέχρι γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίξε το μείγμα σε ένα ταψάκι και τοποθέτησέ το στο φούρνο για 45-55 λεπτά. Θα πρέπει να πάρει ένα ρόδινο χρώμα.
Φτιάξε το frosting αναμειγνύοντας τη ζάχαρη άχνη και το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια ρίξτο πάνω από το κέικ. Καλή απόλαυση!
Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com