Άκης Πετρετζίκης: Πίτα με τρεις γεμίσεις
Ώρα για πίτες με left overs από το Πάσχα!
Ό,τι έχει μείνει από τα κρέατα του Πάσχα μπορούν να γίνουν η καταπληκτικότερη γέμιση για μια λαχταριστή πίτα. Πώς θα το κάνεις; Ο Άκης έχει τα βήματα παρακάτω. Όχι 1, ούτε 2 αλλά 3 εναλλακτικές συνταγές για να μπορείς να επιλέξεις ποια σου αρέσει. Θα χρειαστείς:
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
- 100 γρ. ελαιόλαδο
Για την 1η γέμιση
- 1 κ.γ. νοστιμιά
- 100 γρ. μπέικον
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- θυμάρι, φρέσκο
- 1 σκ. σκόρδο
- 400 γρ. μανιτάρια champignon
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- πιπέρι
Για την 2η γέμιση
- 1/2 κ.γ. νοστιμιά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο
- 200 γρ. σπανάκι
- δυόσμο, φρέσκο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 200 γρ. τυρί κρέμα
Για την 3η γέμιση
- 1/2 κ.γ. νοστιμιά
- 350 γρ. κοτόπουλο, έτοιμο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. κάρι
- 50 γρ. λιαστή ντομάτα
- 300 γρ. ανθότυρο
Διάβασε τη συνταγή στο akispetretzikis.com