Ένα καρπούζι να το πιεις στο ποτήρι
Δροσιστείτε με μία ζουμερή γρανίτα από καρπούζι.
Εάν είστε λάτρεις των φρούτων και τα παγωτά είναι μία από τις κρυφές σας αμαρτίες, μόλις βρήκαμε την τέλεια συνταγή που τα συνδυάζει και τα δύο. Το καρπούζι, εκτός από σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού θα γίνει ο πρωταγωνιστής του γευστικού ροφήματος, επιτρέποντάς σας να κακομάθετε τον εαυτό σας με μία παγωμένη γρανίτα για όλες τις ώρες.
Υλικά
2 κούπες πολτό καρπουζιού
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 φύλλα ζελατίνας μουσκεμένα σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
1κουταλιά σούπας στυμμένο φυσικό χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα δύο φύλλα ζελατίνας , στον πολτό των φρούτων. Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ δυνατά επί 5 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και μετά από μία ώρα το ξαναχτυπάμε στο μίξερ και το ξαναψύχουμε.
Η δροσερή σας γρανίτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε!