Άκης Πετρετζίκης: Λαβράκι στη λαδόκολλα
Τι θα έλεγες να ετοιμάσουμε ψαράκι για το βράδυ;
Λαβράκι: το αγαπημένο ψάρι με μας ξετρελαίνει με τη νοστιμιά του.Το λαβράκι θεωρείται εκλεκτό ψάρι στην ελληνική κουζίνα, ενώ χρησιμοποιείται για διατροφή και από άλλους λαούς. Μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους και να είναι εξίσου νόστιμο. Σήμερα ο Άκης μας θυμίζει πώς μπορούμε να το κάνουμε ψητό στο φούρνο και να το συνοδεύσουμε με λαχανικά.
- 2 λαβράκια, φιλέτα (250-300 γρ./ φιλέτο)
- αλάτι
- 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού, ροζ + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 4 φύλλα κάππαρης, + έξτρα, για το σερβίρισμα
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 1 φινόκιο
- 1 κολοκυθάκι
- 1/2 μπρόκολο
Διάβασε τη συνταγή στο akispetretzikis.com