Άκης Πετρετζίκης: Γιαννιώτικο
Με το καλύτερο σιροπιαστό θα ξεκινήσει η εβδομάδα.
Γιαννιώτικο: το απόλυτο σιροπιαστό. Φύλλο κρούστας, φύλλο κανταϊφι και γέμιση από τον μπακλαβά, απογειώνουν τη γεύση. Είναι ό,τι θέλουμε για το ξεκίνημα της εβδομάδας. Τι κι αν είναι λίγο παχυντικό; Για μια παρασπονδία, δε χάθηκε κι ο κόσμος!
Θα χρειαστείς:
Για το σιρόπι
- 700 γρ. νερό
- 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. γλυκόζη, ή μέλι
- 1 στικ κανέλα
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση
- 500 γρ. καρύδια
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.σ. κανέλα
Για τη σύνθεση
- 500 γρ. κανταΐφι
- 320 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
- 500 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Διάβασε περισσότερα στο akispetretzikis.com