Ζυμαρικά με πέστο και σολομό της προηγούμενης μέρας
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Τι κάνετε όταν ψήσετε πολλά φιλέτα σολομού το βράδυ και δεν φαγωθούν την επόμενη μέρα; Μα φυσικά δεν τα πετάτε και για να μη φάτε το ίδιο φαγητό τα χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε τη πιο γευστική μακαρονάδα.
Υλικά
2 ψημένα φιλέτα σολομού
1 πακέτα μακαρόνια σπαγκέτι
340 γραμμάρια πέστο
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα sour cream
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Ξεκοκαλίζετε το σολομό και αφαιρείτε το δέρμα του. Κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
2. Βράστε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα
3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε τη κρέμα γάλακτος, τη sour cream και το πέστο μέχρι να ζεσταθούν. Ρίξτε το σολομό και ανακατέψτε μέχρι να πάρει μία βράση.
4. Στραγγίξτε τα μακαρόνια και ρίξτε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά τη σος πέστο και σολομό με το μισό τυρί παρμεζάνα. Κρατήστε το υπόλοιπο για να το ρίξετε πάνω από το φαγητό αφού σερβίρετε.