Σπιτικά hot dogs
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Ένας υπέροχος τρόπος για να μετατρέψετε μια κλασική συνταγή fast food σε ένα πεντανόστιμο, σπιτικό πιάτο. Θέλει λίγη μαεστρία παραπάνω, αλλά για μια εκπαιδευμένη τεμπέλα που θέλει να τρώει καλά, είναι παιχνιδάκι.
Υλικά
12 λουκάνικα Φρανκφούρτης
12 μαλακά ψωμάκια hot dog
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
3-4 γαρύφαλλα
3-4 μπαχαρικά της επιλογής σας
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
1.Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το λάδι και τον πελτέ.
2.Ρίχνετε το νερό, προσθέτετε τα λουκάνικα και ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου μισή ώρα, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γίνουν τα λουκάνικα.
3.Χαράζετε τα ψωμάκια στη μέση από τη μία πλευρά και τα ζεσταίνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
4.Βγάζετε τα ψωμάκια από τον φούρνο και τοποθετείτε μέσα ένα λουκάνικο και λίγη σάλτσα. Προσθέτετε μουστάρδα ή κέτσαπ και τα hot dogs σας είναι έτοιμα.