Σπιτική πίτσα
Δεν λέμε, καλό και άγιο το ντελίβερι, ειδικά όταν το μόνο που θέλετε είναι μια τραγανή και ζεστή πίτσα γεμάτη με του κόσμου τα υλικά για να κάνετε την αμαρτία σας όπως πρέπει, αλλά γιατί όλη αυτή την ώρα που θα περιμένατε κανονικά τον ντελιβερά , να μην κάτσετε να φτιάξετε μια δική σας πίτσα; Θα είναι σαφώς πιο υγιεινή, προφανώς πιο οικονομική και θα μπορέσετε να την φτιάξετε όπως θέλετε, διασκεδάζοντάς το ταυτόχρονα. Παρακάτω σας προτείνουμε μια από τις πολλές συνταγές για πίτσες, ώστε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας:
Υλικά:
1 πακέτο προσυσκευασμένα λουκάνικα
1 έτοιμη ζύμη πίτσας
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα βασιλικού, τριμμένα
1 πακέτο έτοιμη σάλτσα τομάτας
τυρί μοτσαρέλα σε φέτες
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίγανη
Εκτέλεση:
1.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίστε σε μέτρια φωτιά το λουκάνικο μέχρι να ψηθεί, κόβοντάς το ταυτόχρονα σε κομμάτια με μια ξύλινη κουτάλα. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφαιρέστε το λίπος.
2.Βάλτε την πίτσα σε ένα ταψί. Ανακατέψτε μαζί την τομάτα, τον βασιλικό και την ρίγανη . Απλώστε το μείγμα σε όλη την πίτσα.
3.Ρίξτε τα ψημένα λουκάνικα πάνω από την σάλτσα τομάτας και στην κορυφή απλώστε τις φέτες μοτσαρέλας.
4.Ψήστε την πίτσα για 10-12 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει και να αποκτήσει ένα ελαφρά χρυσό χρώμα.
5.Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.