Σολωμός με μαγιονέζα και χαβιάρι από τη Σουηδία
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Μπορεί να στα IKEA να τρώτε βραστό σολομό, αλλά στη Σουηδία έχουν μία συνταγή που θα σας αρέσει πολύ περισσότερο καθώς έχει μία ιδιαίτερη σος και πιο έντονη γεύση. Δοκιμάστε τη και εντυπωσιάστε με το κοσμοπολίτικο αέρα της συνταγής σας.
Υλικά
4 με 5 χοντρές φέτες σολωμού (250 με 300 γρ. η κάθεμια)
1 λεμόνι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες Crème Fraiche (ή υποκατάστατο αυτής)
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χαβιάρι
Εκτέλεση
1. Λαδώνετε τις φέτες του σολομού και ρίχνετε λίγο λεμόνι και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν μέσα και να ξεροψηθεί η κρούστα τους.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη Crème Fraiche, τη μαγιονέζα, το χαβιάρι, μία κουταλιά λεμόνι και ανακατεύτε.
3. Μόλις ψηθεί ο σολομός, αφήνετε το ψάρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου και περιχύνετε με τη σος σας.