Άκης Πετρετζίκης: Γλυκό με σορμπέ ακτινίδιο-πεπόνι
QUEEN.GR
Ανανεώθηκε:
Το πιο δροσιστικό γλυκό του καλοκαιριού!
Αγαπάμε τα σορμπέ άπ' όποιο φρούτο κι αν έχει παρασκευαστεί, αυτό όμως από ακτινίδιο και πεπόνι πάει τη γεύση σε άλλη διάσταση.
Για το σορμπέ
- 6 ακτινίδια
- 350 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. νερό
- 1/3 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για τη βάση
- 80 γρ. αμύγδαλα, λευκά, ωμά
- 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 60 γρ. χουρμάδες, αποξηραμένοι, χωρίς κουκούτσι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. μέλι
Για την επικάλυψη
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. κρέμα καρύδας
- 50 γρ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- 1 ακτινίδιο, κομμένο σε φέτες
- 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
Bloggers
01
10