Άκης Πετρετζίκης: Γλυκό με σορμπέ ακτινίδιο-πεπόνι
Το πιο δροσιστικό γλυκό του καλοκαιριού!
Αγαπάμε τα σορμπέ άπ' όποιο φρούτο κι αν έχει παρασκευαστεί, αυτό όμως από ακτινίδιο και πεπόνι πάει τη γεύση σε άλλη διάσταση.
Για το σορμπέ
- 6 ακτινίδια
- 350 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. νερό
- 1/3 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για τη βάση
- 80 γρ. αμύγδαλα, λευκά, ωμά
- 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 60 γρ. χουρμάδες, αποξηραμένοι, χωρίς κουκούτσι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. μέλι
Για την επικάλυψη
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. κρέμα καρύδας
- 50 γρ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- 1 ακτινίδιο, κομμένο σε φέτες
- 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com