Αφράτη πουτίγκα λεμόνι
Ένα γλυκό ότι πρέπει για τις στιγμές που σας πιάνει η υπογλυκαιμία σας αλλά δεν θέλετε να «βαρύνετε», δροσερό και ανάλαφρο, ιδανικό για καλοκαιρινά απογεύματα.
Υλικά
¾ κούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
4 αυγά
μισή κούπα αλεύρι φαρίνα
μισή κούπα χυμός λεμονιού
ξύσμα από ένα ολόκληρο λεμόνι
200ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ, χτυπήστε πολύ καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο και τους κρόκους των αυγών και έπειτα προσθέστε το ξύσμα λεμονιού.
2.Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά και έπειτα προσθέστε τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το καλό ανακάτεμα.
3.Χτυπήστε καλά τα ασπράδια σε ένα άλλο μπολ μαζί με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα και ενσωματώστε τα στο προηγούμενο μείγμα.
4.Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψάκι, βάλτε το σε μπεν μαρί και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά, περίπου, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
5.Βγάλτε την πουτίγκα από τον φούρνο πασπαλίστε την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη και αφήστε την στο ψυγείο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει όσο επιθυμείτε, σερβίρετε.