Άκης Πετρετζίκης: Τούρτα εκλέρ
Κανείς δε λέει όχι σε μια τούρτα, πόσο μάλλον σ' ένα εκλέρ!
Το ωραιότερο γλυκό που δοκίμασες ποτέ! Πάμε να δούμε τα υλικά:
Για τη ζύμη
- 110 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. νερό
- 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 5 αβγά, μεσαία
Για την κρέμα
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 1 λίτρο γάλα
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. κακάο
- 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Διάβασε τη συνταγή στο akispetretzikis.com