Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια μέντας με λευκή σοκολάτα
Αυτά τα μπισκότα δεν τα έχεις ξαναφτιάξει! Δοκίμασέ τα για να μοσχοβολήσει το σπίτι σου... Χριστούγεννα!
Οι γεύσεις και οι μυρωδιές κάθε Χριστούγεννα σημαίνουν τις πιο χαρούμενες στιγμές του χρόνου! Τα γλυκίσματα δε που «εισβάλλουν» στο σπίτι μας, αποτελούν την πιο ευχάριστη νότα καθώς είναι συνυφασμένα με τα γλέντια, τη χαρά και τη διασκέδασή μας αυτές τις τελευταίες ημέρες του χρόνου.
Τι θα έλεγες λοιπόν να φτιάξεις φέτος μια διαφορετική συνταγή για να δώσει έναν επιπλέον festive τόνο στα φετινά σου Χριστούγεννα;
Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα μέντας με λευκή σοκολάτα.
Θα χρειαστείς:
4 κούπες άχνη ζάχαρη
125 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κούπα κρέμα γάλακτος
1 1/2 κ.γ. καθαρό εκχύλισμα μέντας
1/2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουτ. αλάτι
Σπρέι μαγειρικής
350 ml λευκής σοκολάτας ψιλοκομμένη
2 κ.σ. λάδι καρύδας
Θρυμματισμένος δυόσμος, για γαρνίρισμα
Πώς θα τα φτιάξεις
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σ' ένα ταψί. Χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κρέμα ζαχαροπλαστικής, το εκχύλισμα μέντας, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν, για 1 έως 2 λεπτά.
Πλάθουμε μικρά μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε και τ' αφήνουμε να παγώσουν για 30 λεπτά. Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκυμάτα μαζί με το λάδι καρύδας σ' ένα μπολ για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε άλλα 10 λεπτά (μέσα στα μικροκύματα) μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Τοποθέτησε 1 παγωμένο μπισκοτάκι μέντας πάνω σε ένα πιρούνι και βούτηξέ το στη λιωμένη σοκολάτα, αφαιρώντας την περίσσεια. Κάνε το ίδιο με όλα τα μπισκότα.
Πασπάλισε τις κορυφές με θρυμματισμένη μέντα. Άφησέ τα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και απόλαυσε τα!
Δες πώς θα τα διακοσμήσεις βουτώντας τα στη λευκή σοκολάτα!
Καλή απόλαυση