Πικάντικα πράσινα φασολάκια
Τα κλασικά ελληνικά πράσινα φασολάκια που είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά για λαδερά φαγητά μπορούν να αποκτήσουν ένα νέο twist και να σερβιριστούν μόνα τους ή ως gourmet συνοδευτικό με ένα κόκκινο κρέας.
Υλικά
1/2 κιλό πράσινα φασολάκια τσαουλιά
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Τριμμένο κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό και αλάτι και μόλις το νερό βράσει ρίχνετε μέσα τα φασολάκια.
2. Αφήνετε τα φασολάκια για περίπου τέσσερα λεπτά και μετά τα στραγγίζετε΄
3. Αδειάζετε την κατσαρόλα και ρίχνετε το λάδι.
4. Μόλις κάψει τσιγαρίζετε το σκόρδο και πετάτε μέσα τα βρασμένα φασολάκια.
5. Ρίχνετε αλατοπίπερο και τα αφήνετε να σοταριστούν.
6. Τα βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε από πάνω τριμμένο κόκκινο πιπέρι.