Αυθεντική κρέμα Καταλάνα

Αυθεντική κρέμα Καταλάνα

Η αυθεντική παραδοσιακή συνταγή για ένα από τα πιο γνωστά της Καταλονίας. Παίρνει μόλις 10 λεπτά για να παρασκευαστεί, είναι πεντανόστιμη και φέρνει κάτι από αέρα Βαρκελώνης στο σπίτι.

Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 πορτοκάλι (φλούδα)
1 λεμόνι (φλούδα)
2 ξυλάκια κανέλα
40γρ. κορν φλάουερ
8 κρόκοι αυγών
250γρ. ζάχαρη
λίγη ζάχαρη για το καραμέλωμα

Εκτέλεση
1.Βάζετε το γάλα στη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, μαζί με τις φλούδες των εσπεριδοειδών και τη κανέλα, μέχρι να βράσει.
2.Σε ένα μπολ βάζετε τους κρόκους, το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν.
3.Μόλις πάρει βράση το γάλα, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μείγμα των αυγών, με γρήγορες κινήσεις και ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα, και ξαναβάζετε τη κρέμα στη φωτιά.
4.Αφήνετε λίγα λεπτά να δέσει και έπειτα τη σουρώνετε και τη μοιράζετε σε ατομικά μπολ. Τη διατηρείτε στο ψυγείο.
5.Όταν σερβίρετε τη κρέμα, πασπαλίζετε κάθε μπολ με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, αφήνετε 1-2 λεπτά να σταθεί και τη καραμελώνετε για λίγα λεπτά κάτω από το γκριλ.