«Αμαρτωλά» ζυμαρικά με ζαμπόν και τυρί στο φούρνο σε 3 βήματα
Φτιάξτε το πιο νόστιμο και λαχταριστό γεύμα χωρίς να κουραστείτε καθόλου.
Μια πανεύκολη συνταγή, με αγνά υλικά, που γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και την αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Μπορείτε να τη φτιάξετε ανά πάσα στιγμή, για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα, το οποίο συντηρείται και στο ψυγείο για 2 με 3 μέρες μετά.
Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες
300γρ. ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
200γρ. κασέρι τριμμένο
200γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
300γρ. τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Στραγγίζετε καλά και τις ρίχνετε σε λαδωμένο, μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με το ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά.
3. Αραιώνετε το τυρί κρέμα με το φρέσκο γάλα, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το μείγμα τις ταλιατέλες.
4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.