Ψητά ροδάκινα με sour cream
Τα ροδάκινα μπορούν να αποκτήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα γεύση με αυτήν τη γρήγορη συνταγή. Ένα γρήγορο γλυκό για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
3 φρέσκα ροδάκινα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι sour cream
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίστε τα ροδάκινα, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια τους. Τοποθετήστε τα σε ένα ρηχό ταψί με τη κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω και ραντίστε τα με το χυμό λεμονιού.
2. Βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 3-5 λεπτά στο grill μέχρι τα φρούτα να αρχίσουν να έχουν καφέ κηλίδες.
3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε καλά την ζάχαρη, τη βανίλια και τη sour cream.
4. Γυρίστε τα ροδάκινα ανάποδα και με ένα κουτάλι βάλτε μια κουταλιά στο καθένα απ' το μείγμα της sour cream που μόλις φτιάξατε.
5. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με μαύρη ζάχαρη και ψήστε 3-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει.