Πεντανόστιμα ζυμαρικά με σολομό και υπέροχη σάλτσα πέστο

Πεντανόστιμα ζυμαρικά με σολομό και υπέροχη σάλτσα πέστο

Ένα γρήγορο και απολαυστικό πιάτο για μια χαλαρή Κυριακή.

Αν αποφασίσετε να ψήσετε κάποια μέρα σολομό, ψήστε δυο κομμάτια φιλέτο παραπάνω, μετά καταψύξτε τα και 1-2 ημέρες μετά φτιάξτε αυτή τη γρήγορη συνταγή χρησιμοποιώντας τον. Τα υπολείμματα ποτέ δεν πάνε χαμένα.

Υλικά
2 κομμάτια ψητού σολομού
1 πακέτο ζυμαρικά λινγκουίνι ή ταλιατέλες
350γρ. πέστο βασιλικού
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι sour cream
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση
1. Αφαιρέστε το δέρμα και τα κόκαλα από το σολομό και απαλά «σπάστε» τον σε μεγάλα κομμάτια.
2.Αφήστε το νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε. Όταν έχετε προσθέσει τα ζυμαρικά στο νερό, χτυπήστε ελαφρά μαζί την κρέμα γάλακτος, τη sour cream και τo πέστο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανάψτε το «μάτι» σε μέτρια θερμοκρασία.
3. Ρίξτε μέσα τα κομμάτια του σολομού. Το μίγμα θα αρχίσει να σιγοβράζει.
4. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στο μίγμα σολομού μαζί με τη μισή ποσότητα του τυριού. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το μίγμα με λαβίδες μέχρι τα μακαρόνια να είναι επικαλυμμένα καλά με πέστο.
5. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε μαζί με το υπόλοιπο τυρί.