Chiffon Cake: Φτιάξε το πιο αφράτο κέικ που έφαγες ποτέ

Chiffon Cake: Φτιάξε το πιο αφράτο κέικ που έφαγες ποτέ

Με την πρώτη ματιά, αυτό το αέρινο κέικ που μοιάζει με παντεσπάνι μπορεί να φαίνεται δύσκολο να το φτιάξεις, όμως μη γελιέσαι, είναι αρκετά απλό και ...λιώνει στο στόμα!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απολαμβάνεις μια φέτα κέικ chiffon. Έχει μια φανταστική υφή σαν σύννεφο που απλά λιώνει στο στόμα σου.

Τρυφερό και ελαφρύ σαν αέρας, αυτό το κέικ είναι μια κλασική συνταγή ιδανική για κάθε περίσταση. Είναι αφράτο ενώ είναι παράλληλα απαλό και ελαστικό στη γεύση του. Επιπλέον, χάρη στους κρόκους των αυγών και το λάδι, είναι απίστευτα υγρό.

Brownie se koupa

Brownie σε κούπα: Φτιάξτο ακόμη και στο γραφείο

Με την πρώτη ματιά, αυτό το αέρινο κέικ που μοιάζει με παντεσπάνι μπορεί να φαίνεται δύσκολο να το φτιάξεις, όμως μη γελιέσαι, είναι αρκετά απλό.

Για τη συνταγή θα χρειαστείς:

1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι για κέικ (210 γρ.)

1¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη (250 γρ.)

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

7 μεγάλοι κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου

¾ φλιτζάνι κρύο νερό 180 mL

½ φλιτζάνι φυτικό λάδι (120 mL)

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

7 μεγάλα ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου

½ κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ



Εκτέλεση


https://www.instagram.com/reel/CYcbp3Worf9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τοποθετούμε μια σχάρα φούρνου στο χαμηλότερο επίπεδο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί τους κρόκους αυγών, το νερό, το λάδι και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το μείγμα του κρόκου αυγού στο μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Με το μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια αυγών και την κρέμα ταρτάρ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές, περίπου 6 λεπτά. Διπλώνουμε το ένα τέταρτο από τα ασπράδια στο μείγμα του αλευριού, μέχρι να ενωθούν. Διπλώνουμε απαλά τα υπόλοιπα ασπράδια.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στη χαμηλότερη σχάρα για 1 ώρα. Αναποδογυρίζουμε αμέσως το ταψί σε μια συρμάτινη σχάρα και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς μέσα στο ταψί. Όταν κρυώσει, περνάμε απαλά ένα μαχαίρι γύρω από τις άκρες του ταψιού για να απελευθερωθεί το κέικ. Το τοποθετούμε σε βάση και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι οι πιθανοί τρόποι με τους οποίους μπορεί ένα ελαιόλαδο να… απογειώσει τη μαγείρισσα μέσα σου!

Αυτά τα cranberry muffins είναι ό,τι πιο λαχταριστό μπορείς να φτιάξεις για την οικογένειά σου