Παγωμένο γλύκισμα καρπουζιού
Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να φτιάξετε κάποιο γλυκό με βάση το καρπούζι; Δοκιμάστε αυτό το υπέροχο γλύκισμα και συνδυάστε το μαζί με τυρί μασκαρπόνε.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
3 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους χωρίς κουκούτσια
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε τη ζάχαρη και το νερό και αφήστε τα να πάρουν βράση ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Απομακρύνετε από την κουζίνα και αφήστε το μείγμα να κρυώσει τελείως.
2. Λιώστε το καρπούζι σε ένα μπολ και αφαιρέστε τυχόν σπόρους.
3. Μετρήστε 2 φλιτζάνια καρπουζιού και ανακατέψτε τα μαζί με το μέλι και το κρύο σιρόπι ζάχαρης με ένα σύρμα ανάδευσης.
4. Τοποθετείστε τα σε ένα δοχείο της επιλογής σας και παγώστε για περίπου μία ώρα, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να παγώνει γύρω από τις άκρες. Αφαιρέστε από τον καταψύκτη και κτύπησε καλά στο μίξερ. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατάψυξη.
5. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για τρεις ακόμη φορές κάθε 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ παγωμένο και ομοιογενές, σαν παγωμένος πουρές.
6. Σερβίρετε σε ένα μπολ και πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα.