Η μακαρονάδα του καλοκαιριού: «βίδες» με βασιλικό και κατσικίσιο τυρί!
Ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο.
Τα ζυμαρικά είναι η αγαπημένη διατροφική συνήθεια όλων των καλοφαγάδων Ελλήνων και η συνταγή αυτή είναι η πιο εύκολη και γκουρμέ εκδοχή τους που μπορείτε να κάνετε. Τόσο δροσερή, νόστιμη και φρέσκια που δε γίνεται να μην την αγαπήσεις.
Υλικά
1/2 κιλό ζυμαρικά «βίδες» (ιδανικά ολικής άλεσης)
3 κούπες φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/4 τριμμένο κατσικίσιο τυρί
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίξτε τα και βάλτε τα στην κατσαρόλα.
2. Σε ένα μπλέντερ, ρίξτε 2 από τις 3 κούπες με τα φύλλα του βασιλικού με το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν πουρές.
3. Ρίξτε τον πουρέ και το τυρί στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατέψτε.
4. Σερβίρετε με μερικά φύλλα βασιλικού από πάνω και ρίξτε όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.