Φτιάξε τις πιο εύκολες μπάρες γκρανόλα - Δεν απαιτείται καν ψήσιμο

Ιωάννα Τζανή

Η συνταγή που θα λατρέψεις!

Αυτή είναι ξεκάθαρα η αγαπημένη μου συνταγή για μπάρες γκρανόλα. Είναι πεντανόστιμες, υγιεινές και φτιάχνονται εύκολα με βασικά υλικά που έχουμε όλες στην κουζίνα μας. Άσε που δε χρειάζονται καν ψήσιμο!

Μου αρέσει να τις φτιάχνω όταν φεύγω για ταξίδια, ώστε να υπάρχουν στην τσάντα μου σε περίπτωση που νιώσω κάποια... λιγούρα, ή να τις παίρνω στη δουλειά για δεκατιανό.

Η συνταγή για το απόλυτο τιραμισού και πώς θα το σερβίρεις

Όπως θα δεις και μόνη σου, η συνταγή είναι ευέλικτη, ώστε να μπορείς να ενσωματώσεις εύκολα τις αγαπημένες σου γεύσεις, όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα.



Υλικά:

  • 1 ¾ φλιτζάνι βρώμη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 2 φλιτζάνια mix-in (καρύδια, σπόροι, σοκολάτα, τριμμένη καρύδα ή αποξηραμένα φρούτα)
  • 1 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
  • ½ φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση:

  1. Στρώσε το ταψί σου με λαδόκολλα.
  2. Βάλε τη βρώμη σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε την κανέλα και το αλάτι. Ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα και άσε το μείγμα στην άκρη.
  3. Πρόσθεσε πρώτα τυχόν μεγάλους ξηρούς καρπούς (όπως αμύγδαλα ή πεκάν) και χτύπα στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το υπόλοιπο μείγμα ξηρών καρπών και συνέχισε να χτυπάς για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη.
  4. Βάλε σε ένα μπολ το βούτυρο ξηρών καρπών, συμπληρώστε με ½ φλιτζάνι μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Εάν χρειάζεται, μπορείς να ζεστάνεις ελάχιστα το υγρό μείγμα στνο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά βεβαιώσου ότι έχει επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ρίξεις στο άλλο μείγμα σου (αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν χρησιμοποιείς σοκολάτα, καθώς θα λιώσει).
  5. Ένωσε τα δύο μείγματά σου και χρησιμοποίησε ένα μεγάλο κουτάλι για να τα ανακατέψεις μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα.
  6. Μετάφερε το μείγμα στο ταψί που έχεις ήδη ετοιμάσει. Χρησιμοποίησε κουτάλι για να στρώσεις ομοιόμορφα το μείγμα.
  7. Σκέπασε το ταψί και βάλ' το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. (Η βρώμη χρειάζεται χρόνο για να απορροφήσει λίγη από την υγρασία, ώστε να μην κολλάει)
  8. Όταν είναι έτοιμες, χρησιμοποίησε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψεις σε κομμάτια.
  9. Οι μπάρες διατηρούνται για αρκετές ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, μερικές εβδομάδες στο ψυγείο ή αρκετούς μήνες στην κατάψυξη.

Δες στην παρακάτω photo gallery μερικές ακόμη ιδέες για νόστιμες μπάρες.

Cover photo: @shwetainthekitchen

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κέικ καρότου ψημένο στον φούρνο μικροκυμάτων; Κι όμως γίνεται και είναι έτοιμο σε λίγα λεπτά

Οι φράουλες κάνουν την εμφάνισή τους- Αυτή είναι η ωραιότερη τάρτα για να τις υποδεχτείς

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης