Οι απόλυτες μαρινάδες για να τσικνήσεις σωστά κάθε είδος κρέατος

Οι απόλυτες μαρινάδες για να τσικνήσεις σωστά κάθε είδος κρέατος

Δοκιμασμένες συνταγές για να απολαύσεις στο έπακρο την Τσικνοπέμπτη.

Φυσικά και μπορούμε να παραλείψουμε το βήμα της μαρινάδας ωστόσο, η χρήση της μπορεί πραγματικά να απογειώσει τη γεύση του κρέατος, να το εφοδιάσει με επιπλέον υγρασία και να το προστατεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Το πιο βασικό που οφείλεις να γνωρίζεις είναι πως άλλο χρόνο χρειάζεται να μείνει στη μαρινάδα ένα κομμάτι φιλέτο κοτόπουλου, ή μερικά κομμάτια κρέας και άλλο μία ολόκληρη γαλοπούλα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το μαρινάρισμα μπορεί να διαρκέσει από κάποια λεπτά μέχρι και δύο ημέρες – ακόμα και παραπάνω, αν έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερο κομμάτι κρέας π.χ. αρνί, κατσίκι ή πρόβατο.

Πώς μαρινάρουμε σωστά το κρέας

marinada4

Γεμίζουμε ένα γυάλινο σκεύος με την υγρή μαρινάδα και τοποθετούμε το κρέας μας μέσα στο μπολ. Σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του, διαφορετικά το κλείνουμε χρησιμοποιώντας διάφανη μεμβράνη. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μία διάφανη σακούλα μαγειρικής στην οποία θα βάλουμε μέσα τη μαρινάδα και το κρέας μας και θα την κλείσουμε καλά.

kreas psigio

Έτσι θα αποθηκεύεις σωστά και με ασφάλεια το κρέας που σου έχει περισσέψει

Οι καλύτερες μαρινάδες για κάθε είδος κρέατος

marinada3

Κοτόπουλο: Το κοτόπουλο μαρινάρεται κυρίως σε γιαούρτι με μυρωδικά, μουστάρδα, χυμούς εσπεριδοειδών και μουσταρδολέμονο με πάπρικα.

Θα χρειαστείς:

4 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. μέλι
100 ml σάλτσα σόγιας
50 ml ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
4 κ.γ. θυμάρι ξερό
4 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. πασατέμπο καθαρισμένο
2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μια ακόμη μαρινάδα ιδανική για κοτόπουλο

150 ml ελαιόλαδο
ξύσμα από δύο ακέρωτα πορτοκάλια
χυμό από δύο πορτοκάλια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.



Χοιρινό: Tο χοιρινό ταιριάζει απόλυτα με μεσογειακά μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, δεντρολίβανο, βασιλικό, φασκόμηλο. Επίλεξε 2-3 από αυτά, για να δώσεις σαφή αρωματικό χαρακτήρα στο κρέας σου. Ανέμειξε τα μπαχαρικά με λάδι και λεμόνι ή λευκό κρασί ή τριμμένο κρεμμύδι.

Θα χρειαστείς:

150 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. χυμό λεμονιού
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο



Μοσχάρι: Η ρίγανη, τα πιπέρια, το μπαχάρι και το θυμάρι είναι μόνο μερικές από τις καλύτερες επιλογές για το συγκεκριμένο είδος κρέατος.

Θα χρειαστείς:

1 φλ. λάιμ
Ξύσμα από 2 λάιμ
2 κ.σ. δυόσμο
2 κ.σ. θυμάρι
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. δενδρολίβανο
1/2 φλ. ξύδι βαλσαμικό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ. πιπέρι



Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: