Τηγανητό καλαμαράκι με άρωμα καλοκαιριού
Το παραδοσιακό καλοκαιρινό και μη φαγητό για τους λάτρεις των ψαρικών. Τα τηγανητά καλαμάρια είμαι μία αρκετά υποτιμημένη συνταγή, και όμως, χρειάζονται μαεστρία και μικρά μυστικά, για να βγουν τα τηγανητά καλαμαράκια σας πεντανόστιμα και αφράτα.
Υλικά
115γρ. καλαμάρι, κομμένο σε ροδέλες
2 κουταλιές αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λεμόνι για το γαρνίρισμα
1 αβγό
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση
1.Σε μια βαθιά πιατέλα βάζετε το αλεύρι μαζί με το πιπέρι και τα ανακατεύετε. Αλευρώνετε πολύ καλά τα καλαμάρια.
2.Σε ένα μπολ χτυπήστε το αυγό με το γάλα, να ομοιογενοποιηθούν. Βουτήξτε τα καλαμαράκια ένα-ένα στο μείγμα με το αυγό. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε αρκετό λάδι να κάψει. Τηγανίστε τα καλαμαράκια στο καυτό λάδι για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
3.Στραγγίζετε πάντα τα καλαμαράκια σε μια μεγάλη πιατέλα που έχετε καλύψει με αρκετό χαρτί κουζίνας. Αφήστε τα να ηρεμήσουν λίγο και πασπαλίστε τα με αλάτι.
4.Για έξτρα γεύση μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λεμόνι. Τα καλαμαράκια είναι έτοιμα και σερβίρονται αμέσως.