Μυρωδάτοι, αφράτοι και πεντανόστιμοι: Ντοματοκεφτέδες!

Μυρωδάτοι, αφράτοι και πεντανόστιμοι: Ντοματοκεφτέδες!

Ένα veggie πιάτο που όμως θα σας κάνει να ξεχάσετε το κρέας!

Ένα τέλειο ορεκτικό για το τραπέζι σας, μία παραλλαγή ενός κλασσικού φαγητού, ιδανικού για χορτοφάγους. Η ντομάτα και η μυρωδιές των μυρωδικών στα αγαπημένα σε όλους κεφτεδάκια. Ιδανικό πιάτο για πάρτι αλλά και τέλειο συνοδευτικό για χόρτα ή και ριζότο.

Υλικά (4-6 άτομα)

6 ώριμες ντομάτες
3 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι βασιλικό
1/2 ματσάκι άνηθο
4 κ.σ. τριμμένο τυρί
7 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι, μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβετε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τα φρέσκια μυρωδικά και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τυρί, αλάτι, μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά μεταξύ τους.
2. Ρίχνετε στο μείγμα το αλεύρι με προσοχή, ώστε να γίνει μαλακό μείγμα, το οποίο θα μπορείτε να πλάσετε σε κεφτέδες. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι αν χρειαστεί.
3. Πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες. Ζεσταίνετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε τους ντοματοκεφτέδες. Με προσοχή να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
4. Όταν ροδίσουν από όλες τις πλευρές, τα στραγγίζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Τρώγονται και κρύα και ζεστά.