Λαχαριστές μπρουσκέτες αλά ελληνικά!
QUEEN.GR
Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής ιταλικής μπρουσκέτας, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα αλλά με την ίδια νοστιμιά, αν όχι περισσότερη. Εύκολη στη παρασκευή της και ιδανική για ένα λαχταριστό σνακ όταν έρχονται φίλοι στο σπίτι.
Υλικά
½ μπαγκέτα κομμένη διαγώνια σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα ρίγανη
2 ώριμες ντομάτες
1 μικρό αγγούρι
2 ελιές ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα φέτας
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
Εκτέλεση
1.Βάζετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη. Κόβετε το σκόρδο κατά μήκος και αλείφετε με την κομμένη πλευρά της φέτες της μπαγκέτας. Στη συνέχεια τις ραντίζετε με το ελαιόλαδο.
2.Βάζετε τις φέτες σε λαμαρίνα και τις ψήνετε για 10 με 15 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
3.Αφαιρείτε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε σε μπολ. Κόβετε κατά μήκος το αγγούρι, αφαιρείτε τους σπόρους, το κόβετε σε μικρά καρέ και το ρίχνετε στο μπολ. Προσθέτετε τη φέτα, τις ελιές και το ξίδι.
4.Ανακατεύετε καλά και βάζετε από μια κουταλιά σε κάθε φρυγανισμένη φέτα.