Νηστεύεις; Φτιάξε αυτή την πεντανόστιμη και εύκολη γαριδομακαρονάδα
Η γαριδομακαρονάδα είναι ξεκάθαρα το απόλυτο νηστίσιμο πιάτο!
Ποιος είπε ότι η νηστεία είναι συνυφασμένη με λιγότερο γευστικά πιάτα; Αυτή η συνταγή για γαριδομακαρονάδα αποδεικνύει ότι οι λάτρεις των ζυμαρικών μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν αγαπημένα τους πιάτα χωρίς δισταγμό και πετυχαίνοντας υπέρτατη γεύση.
Είναι ένα φαγητό που θα αφήσει ευχαριστημένη τόσο εσένα όσο και όλη την οικογένεια, αφού όλες ξέρουμε ότι τα παιδιά - και όχι μόνο - τρελαίνονται για γαρίδες.
Η ελληνική υπερτροφή που θα κάνει πιο απολαυστικό το μενού της φετινής Σαρακοστής!
Αυτή η γαριδομακαρονάδα είναι έτοιμη σε μόλις 40 λεπτά, ενώ μπορείς να επιλέξεις ό,τι ζυμαρικό θέλεις.
Υλικά:
1 συσκευασία ζυμαρικά λιγκουίνι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1 πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 στυμμένο λεμόνι
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Γέμισε με αλατισμένο νερο μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, ρίξε τα λιγκουίνι και άφησέ τα για 6-8 λεπτά. σ
Βήμα 2
Λιώσε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδομέχρι και ανακάτεψε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, για 3 έως 4 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξε στις γαρίδες αλάτι και πιπέρι, και ρίξ' τες στο τηγάνι. Μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 2 με 3 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίξε το λευκό κρασί και τον χυμό λεμονιού στο τηγάνι και ανακάτεψε. Πρόσθεσε τα λιγκουίνι και τον μαϊντανό, ανακάτεψε καλά και... έτοιμη!
Παρακάτω θα βρεις 5 ακόμη ιδέες για νηστίσιμη μακαρονάδα, ενώ τις συνταγές θα τις βρεις στο akispetretzikis.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μπάρες με κορν φλέικς και καραμελωμένα φιστίκια: Το μυστικό σνακ για τις λιγούρες σου
Η συνταγή της Δούκισσας Νομικού για μαμαδίστικα γεμιστά pancakes