Σπιτικό... junk food: Τραγανά (και υγιεινά) πατατάκια παρμεζάνας
QUEEN.GR
Γρήγορα, εύκολα και ακαταμάχητα!
Για να μην ξοδεύετε χρήματα και παίρνετε περιττές θερμίδες από τα τσιπς του εμπορίου, και επειδή όπως και να το κάνουμε, το σπιτικό έχει άλλη γλύκα, τα ακόλουθα τσιπς παρμεζάνας είναι το ιδανικό σνακ για να συνοδεύσει μια ταινία, μια βραδιά με φίλους ή απλά τις όποιες λιγούρες σας μέσα στη μέρα.
Υλικά
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
πιπέρι (φρεσκοτριμμένο κατά προτίμηση)
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση
1. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.
2. Αφήνετε κουταλιές από το μείγμα σε απόσταση περίπου 4εκ. μεταξύ τους. Τα πατάτε με τα δάχτυλα και πλαταίνετε τα τσιπς παρμεζάνας σε στρογγυλό σχήμα και έπειτα τα ψήνετε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
3. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και να πιουν τα υγρά τους. Τα σερβίρετε με κάποιο ντιπ ή σκέτα.