Η μαμαδίστικη συνταγή για Λαζαράκια

Τα πιο νόστιμα μπισκότα Λαζαράκια για το Σάββατο του Λαζάρου.

Η Ασημίνα Σοφικίτη Γερακίτη, είναι μια mom blogger και food blogger που καθημερινά μας ταξιδεύει στο Κρανίδι. Οι συνταγές της είναι γεμάτες μαμαδίστικη αγάπη, κι αυτό τις κάνει πιο πετυχημένες.

Μαμά τριών παιδιών, η Assi Sof όπως είναι το username της στο Instagram έχει φτιάξει τα πιο πετυχημένα Λαζαράκια, μιας και το σημερινό Σάββατο του Λαζάρου είναι αφιερωμένο σε αυτή τη συνταγή.

Τα Λαζαράκια αυτά είναι φτιαγμένα με ζύμη σταφιδόψωμου με ένα twist, αυτό του κανελόζουμου για να τα τρώνε και τα μικρότερα παιδιά, πιο εύκολα.

Για το σταφιδοψωμάκια-λαζαράκια:

300γρ αλεύρι γοχ
400γρ σταρένιο αλεύρι
1 φακ.μαγιά
1 φλυτζ. λάδι
1 φλυτζ. ζάχαρη
2 φλυτζ. χλιαρό κανελόζουμο (έχω βράσει για λίγη ώρα νερό με 1 ξύλο κανέλας, 2 γαρύφαλλα, 1 αστεροειδή γλυκάνισο)
1 κγ γαρύφαλλο σκόνη
1 κγ κανέλα
σταφίδες μαύρες & ξανθές
1 κ.σ. κονιάκ.

Για να κάνεις μια πιο Kids friendly εναλλακτική συνταγή

550γρ αλεύρι (1/3 γοχ & 2/3 σταρένιο)
1 φλτ.χυμό πορτοκάλι (τον ζέστανα με 2 γαρύφαλλα κ αστεροειδή γλυκάνισο)
1 φλτ ζάχαρη
1 φλτ λάδι
1 κ.σ. baking
Γαρύφαλλο σκονη
Κανέλλα σκόνη
Ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πήρα μια μαλακή ζύμη. Πλάσαμε τα λαζαράκια σε σχήμα σπαργανωμένου, όπως φαίνεται και στις εικόνες ο Λάζαρος και τα στολίσαμε με μοσχοκάρφια και μαύρες σταφίδες.

Σχηματίσαμε κ δυο χεράκια σταυρωμένα κ ψήσαμε σε καλα προθερμασμένο φούρνο για 20' στους 180C. Τα αφήνω να κρυώσουν 5' στη λαμαρίνα κ έπειτα σε σχάρα. Θέλει λιγη προσοχή οταν τα βγάζουμε γιατί ειναι μαλακά. Όταν κρυώσουν στέκονται μια χαρά.

Ευχαριστούμε την https://www.instagram.com/assi.sof/

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης