Αποφάσισες να μειώσεις τους υδατάνθρακες; Αυτή η συνταγή για burrito bowl θα σε ξετρελάνει

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή.

Η μείωση των υδατανθράκων είναι κάτι που δεν ευχαριστεί σχεδόν καμία από εμάς! Πρώτον, προφανώς, επειδή οι υδατάνθρακες είναι νόστιμοι. Δεύτερον, οι υδατάνθρακες υπάρχουν σε τόσες πολλές νόστιμες συνταγές, που δύσκολα αντιστεκόμαστε. Αλλά μερικές φορές, πρέπει να γίνει.

Εκεί έρχονται συνταγές όπως αυτό το burrito bowl για να μας αποδείξουν ότι νοστιμιά δε σημαίνει απαραίτητα υδατάνθρακες.

Η Υβόννη Μπόσνιακ μας δίνει έμπνευση για ρολό κέικ φράουλας και εμείς έχουμε την τέλεια συνταγή

Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, χαμηλή σε υδατάνθρακες και, το πιο σημαντικό, έχει νόστιμη γεύση. Το όλο θέμα διαρκεί λίγο περισσότερο από μία ώρα, και o περισσότερος χρόνος είναι για το ψήσιμο των σπαγγέτι κολοκύθας.

Οι υδατάνθρακες που έχει αυτό το μπολ είναι όλοι σύνθετοι, που σημαίνει ότι περιέχουν φυτικές ίνες και αφομοιώνονται αργά, επομένως μας κρατούν χορτάτες περισσότερο και δεν προκαλούν την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα που κάνουν οι απλοί υδατάνθρακες.

Διάβασε παρακάτω τη συνταγή βήμα προς βήμα.

Υλικά:

  • 2 συσκευασίες σπαγγέτι κολοκύθας
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο (ή άλλο λάδι υψηλής θερμοκρασίας)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι γλυκές πιπεριές ανάμεικτου χρώματος, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι βιολογικά μαύρα φασόλια
  • 2 φλιτζάνια βιολογικό γλυκό καλαμπόκι (κονσέρβα ή φρέσκο)
  • 1 1/2 φλιτζάνι vegan τυρί ή τυρί τσένταρ
  • Σάλτσα επιλογής σου
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αβοκάντο σε φέτες (προαιρετικά)
  • Τσιπς τορτίγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες για συνοδευτικό (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Για το squash:

1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
2. Πλένεις το εξωτερικό μέρος των σπαγγέτι με σαπούνι και ζεστό νερό.
3. Κόβεις το «κεφάλι» της κολοκύθας (η πλευρά με το κοτσάνι) και στη συνέχεια κόβεις το squash κατά μήκος.
4. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαιρείς τους σπόρους και τα σκούρα πορτοκαλί μέρη της κολοκύθας.
5. Τοποθετείς 4 κομμάτια κολοκύθας με την όψη προς τα κάτω σε έναν δίσκο με αλουμινόχαρτο και περιχύνεις με λάδι, αλάτι και πιπέρι.
6. Ψήνεις για 45 λεπτά.

Για τα λαχανικά:

1. Προσθέτεις περίπου 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους και προσθέτεις το κρεμμύδι, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Μαγιερεύεις για 5-7 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ανοιχτόχρωμα και οι πιπεριές μαλακές.

Για να φτιάξεις το bowl:

1. Βγάζεις τα σπαγγέτι από τον φούρνο.
2. Τοποθετείς σε ένα μπολ τα σοταρισμένα λαχανικά, τα φασόλια και το γλυκό καλαμπόκι.
3. Καλύπτεις με σπαγγέτι κολοκύθας και τυρί της επιλογής σου.
4. Τοποθετείς το bowl στον φούρνο και ψήνεις μέχρι το τυρί να κάνει φουσκάλες και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
5. Σερβίρεις με σάλτσα, αβοκάντο και τσιπς.

Καλή απόλαυση!

Cover photo: @ivansocal

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης