Άκης Πετρετζίκης: Πανακότα με φρούτα του δάσους
Το πιο δροσιστικό γλύκισμα για τις απογευματινές λιγούρες.
Υλικά: Για τη σάλτσα φράουλας
500 γρ. φράουλες
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. κονιάκ
50 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την πανακότα
15 γρ. φύλλα ζελατίνης
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
150 γρ. γάλα, 3,5%
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. φράουλες
200 γρ. φρούτα του δάσους
Για το σερβίρισμα
φράουλες
φρούτα του δάσους
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com