Λαχταριστή πατατοσαλάτα

H παραδοσιακή αυτή συνταγή δεν είναι καθόλου ελληνική καθώς έχει τις ρίζες της στην κρεολέζικη κουζίνα. Παρόλ'αυτα στην Ελλάδα φτιάχνεται συχνά με πολλές διαφορετικές παραλλαγές. Απολαύστε χωρίς ενοχές γιατί σίγουρα είναι πιο υγιεινό από τις τηγανητές.

Υλικά
5 με 7 μέτριες πατάτες
5 φέτες ζαμπόν
1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 αγγουράκια τουρσί
1 κούπα μαγιονέζα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
Πιπέρι
Ξίδι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα, μισογεμισμένη με νερό. Φροντίζουμε να μην βράσουν σε υπερβολικό βαθμό και λιώσουν.
2. Τις βγάζουμε από τη φωτιά, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, τα αγγουράκια και τα κρεμμύδια και μετά τα ρίχνουμε στο μπολ.
3. Συμπληρώνουμε με τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
4. Τελειώνουμε τη συνταγή με ξίδι και πιπέρι. Ρίχνουμε ανάλογα με πόσο έντονη θέλουμε να είναι η γεύση της, αλλά μία κουταλιά της σούπας ξίδι και ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, θα είναι μάλλον αρκετό.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης