Πώς να φτιάξεις πεντανόστιμα gluten-free brownies που θα ξετρελάνουν όλη την οικογένεια
Βήμα προς βήμα η συνταγή για τα brownies για να μη νιώθεις πια ενοχές σε κάθε μπουκιά.
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου μια συνταγή για πεντανόστιμα και super λαχταριστά brownies, τα οποία μάλιστα δεν περιέχουν γλουτένη.
Η gluten-free συνταγή αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, ενώ αυτά τα brownies θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Φτιάξε τα πιο νόστιμα σπιτικά σοκολατάκια με 3 μόνο υλικά
Διάβασε παρακάτω τη συνταγή βήμα προς βήμα:
Υλικά:
- 3/4 φλιτζανιού βούτυρο αμυγδάλου
- 1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι αμυγδάλου
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας
- 1/3 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 φλιτζάνι vegan γάλα
- 1/4 φλιτζάνι κομματάκια μαύρης σοκολάτας
Για την κορυφή:
- Κακάο nibs
- Βούτυρο αμυγδάλου
*και τα δύο είναι προαιρετικά
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C και στρώνεις το ταψί σου με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις τα υγρά υλικά μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτεις τα στερεά υλικά σου και ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.
- Μεταφέρεις τη ζύμη στο ταψί και την απλώμνεις ομοιόμορφα. Ψήνεις στους 180° C για 20-25 λεπτά.
- Κόβεις σε τετράγωνα και αφήνεις να κρυώσει.
- Προσθέτεις στην κορυφή τα κακάο nibs και το βούτυρο αμυγδάλου.
Πηγή φωτογραφιών: @shaynas.kitchen
Παρακάτω θα βρεις 4 ακόμη ιδέες για γλυκά χωρίς γλουτένη, του Άκη Πετρετζίκη.