Η πίτα του βοσκού
Οι παραδοσιακές γεύσεις είναι είναι το αποκούμπι μας στις ατέρμονες καινοτομίες της ζωής έτσι το να φτιάχνουμε παραδοσιακές συνταγές είναι σίγουρα μία εμπειρία που μας φέρνει πιο κοντά στις ρίζες μας και πιο κοντά στην ουσία του φαγητού που είναι η απλότητα.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
200 γραμμάρια βρασμένο κρέας (κατά προτίμηση αρνί)
200 γραμμάρια βρασμένες πατάτες και στραγγισμένες
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά βούτυρο
Λίγο γάλα
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
2. Ανακατέψτε το κρέας, αφού το ψιλοκόψτε, με το κρεμμύδι που επίσης πρέπει να ψιλοκόψτε.
3. Ρίξτε μέσα το βούτυρο, λίγο γάλα και το αλατοπίπερο.
4. Λιώστε τις πατάτες με το χέρι και ανακατέψτε με το κρέας και υπόλοιπά υλικά.
5. Βάλτε τα υλικά αυτά στο φούρνο για είκοσι περίπου λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει.
6. Γεμίστε τη σφολιάτα με το μείγμα και ξαναβάλτε στο φούρνο την πίτα μέχρι να γίνει η σφολιάτα.