Άκης Πετρετζίκης: Ντοματόρυζο με ψητά ντοματίνια
Υγιεινό και ελαφρύ.
Υλικά: Για τα ντοματίνια
500 γρ. ντοματίνια
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
5 κλ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδο, ολόκληρες
Για το ντοματόρυζο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
300 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
800 γρ. νερό, βραστό
1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
αλάτι
πιπέρι
2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1/2 ματσάκι βασιλικό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα
φύλλα βασιλικού
ελαιόλαδο
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com