Αυθεντικό ιταλικό τιραμισού

Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική ιταλική συνταγή τιραμισού και φέρτε το άρωμα της Βόρειας Ιταλίας στην κουζίνα σας.

Υλικά
400 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ
120 γραμμάρια ζάχαρης
4 αυγά
500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
Κακάο για πασπάλισμα
1 πρέζα αλάτι
Καφές espresso

Εκτέλεση
1. Ετοιμάστε περίπου 4 φλιτζάνια καφέ espresso και προσθέστε του ζάχαρη μέχρι να γίνει μέτριος. Βουτήξτε τα μπισκότα μέχρι να νοτίσουν και στρώστε τα σε ένα μπολ της αρεσκείας σας.
2. Σε ένα μπολ προσθέστε τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και χτυπήστε τα δυνατά μέχρι να ασπρίσουν.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με μια ξύλινη κουτάλα το μασκαρπόνε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα και αναμείξτε το με το μείγμα των κρόκων.
4. Χτυπήστε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε τα στο μείγμα του τυριού με τους κρόκους.
5. Ραντίστε τα μπισκότα με λίγο καφέ ακόμη χωρίς όμως να «χάσουν» τη φόρμα τους και από πάνω προσθέστε μια στρώση κρέμας.
6. Λειάνετε με μια σπάτουλα και πασπαλίστε με κακάο και από πάνω φτιάξτε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ με τρόπο αντίθετο από πριν (δηλαδή αν την πρώτη φορά τα βάλατε οριζόντια, τώρα τοποθετήστε τα κάθετα) έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά.
7. Από πάνω ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα και διαμορφώστε τη με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει λεία.
8. Πασπαλίστε με κακάο και αν θέλετε με λίγη σκόνη καφέ και αφήστε το στο ψυγείο για τρεις ώρες τουλάχιστον.

Extra tips
Αν σας αρέσει η γεύση του αλκοόλ, μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή λικέρ από κακάο στο καφέ που θα βουτήξετε τα μπισκότα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης