Δεν υπάρχει πιο νόστιμο και δροσερό γλυκό από το cheesecake - Φτιάξ' το εύκολα και γρήγορα
Ο συνδυασμός κρέμας γάλακτος, μασκαρπόνε και κατσικίσιου τυριού κάνει τη γέμιση αυτού του cheesecake εξαιρετικά πλούσια και γευστική.
Τα κεράσια είναι στην καλύτερή τους εποχή αυτή την περίοδο και τι καλύτερο από το να τα αξιοποιήσεις φτιάχνοντας το πιο νόστιμο γλυκό του καλοκαιριού;
Αυτή η συνταγή για cheesecake που θα σου δείξουμε σήμερα δεν απαιτεί ψήσιμο, είναι εύκολη, ενώ η κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε και το κατσικίσιο τυρί συνδυάζονται για να φτιάξουν την πιο πλούσια γέμιση. Η κρούστα φτιάχνεται με γκοφρέτα βανίλιας ή κομματάκια μπισκότου και όλα αυτά μαζί δημιουργούν το πιο νόστιμο cheesecake ever.
4 tips για να κάνεις πιο γευστικό το νερό σου
Παρακάτω θα βρεις βήμα προς βήμα τη συνταγή.
Υλικά
Για την κρούστα:
- Σπρέι μαγειρικής με φυτικό λάδι, για τηγάνι
- 1 1/3 φλιτζάνι γκοφρέτα βανίλιας ή μαλακά μπισκότα, ψιλοαλεσμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Αλάτι
Για τη γέμιση:
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
- 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλιτζάνι μαλακό κατσικίσιο τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Για το topping:
- 1 κιλό γλυκά κεράσια, κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσι (3 φλιτζάνια)
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
- 1/2 ξυλάκι κανέλας
- 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
Εκτέλεση
Βήμα 1
Για την κρούστα: Επικάλυψε ένα ταψί με μαγειρικό σπρέι και στρώσε αντικολλητικό χαρτί. Ανακάτεψε μαζί τα μπισκότα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, ρίξ' το στο ταψί και πίεσέ το ομοιόμορφα. Βάλε το ταψί στο ψυγείο.
Βήμα 2
Για τη γέμιση: Χτύπα την κρέμα γάλακτος, το 1/3 της ζάχαρης, τα τυριά, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν, για περίπου 4 λεπτά. Πέρνα το μείγμα από μια λεπτή σήτα σε ένα μεγάλο μπολ. Χτύπα ελαφρά την κρέμα κρέμα και το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη. Ένωσέ τα και άπλωσε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από την κρούστα. Άφησε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βήμα 3
Για το topping: Βάλε τα μισά κεράσια, τη ζάχαρη, το ξύδι και το ξυλάκι κανέλας να σιγοβράσουν σε μια μικρή κατσαρόλα. Μαγείρεψε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 5 λεπτά. Ξεσκέπασε και σιγόβρασε μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια, για περίπου 3 λεπτά. Ανακάτεψε το άμυλο καλαμποκιού και το νερό, πρόσθεσέ το στο μείγμα με το κεράσι και σιγόβρασε για 1 λεπτό. Απόσυρε από τη φωτιά και ανακάτεψε με τα υπόλοιπα κεράσια. Βάλε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
Βήμα 4
Μετάφερε το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος. Αφαίρεσε το ξυλάκι κανέλας από την επικάλυψη. Το Cheesecake μπορεί να καταψυχθεί ή να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Η επικάλυψη κερασιού μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.