Άκης Πετρετζίκης: Τηγανητό ρύζι με γαρίδες

Η απόλυτη συνταγή!

Υλικά:

Για το ρύζι

150 γρ. ρύζι κίτρινο

400 γρ. νερό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

Για τη σάλτσα τεριγιάκι

120 ml σάκε

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150 ml σάλτσα σόγιας

5 σκ. σκόρδο

60 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε κομμάτια

5 κλ. θυμάρι, φρέσκο

1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4

500 γρ. νερό

Για τη σύνθεση

500 γρ. γαρίδες, Νο 1

3 κ.σ. ηλιέλαιο

αλάτι

πιπέρι

2 μανιτάρια champignon, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 καρότο, κομμένο σε στικς

1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές φέτες

100 γρ. καλαμπόκι baby, κομμένο στη μέση

100 γρ. κινέζικο λάχανο, κομμένο σε φέτες

3 αβγά, μεσαία

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

100 γρ. σάλτσα τεριγιάκι

20 γρ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. σησαμέλαιο

Για το σερβίρισμα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κ.γ. σουσάμι, λευκό

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης