Άκης Πετρετζίκης: Τηγανητό ρύζι με γαρίδες
Η απόλυτη συνταγή!
Υλικά:
Για το ρύζι
150 γρ. ρύζι κίτρινο
400 γρ. νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Για τη σάλτσα τεριγιάκι
120 ml σάκε
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 ml σάλτσα σόγιας
5 σκ. σκόρδο
60 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε κομμάτια
5 κλ. θυμάρι, φρέσκο
1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
500 γρ. νερό
Για τη σύνθεση
500 γρ. γαρίδες, Νο 1
3 κ.σ. ηλιέλαιο
αλάτι
πιπέρι
2 μανιτάρια champignon, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 καρότο, κομμένο σε στικς
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές φέτες
100 γρ. καλαμπόκι baby, κομμένο στη μέση
100 γρ. κινέζικο λάχανο, κομμένο σε φέτες
3 αβγά, μεσαία
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ. σάλτσα τεριγιάκι
20 γρ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. σησαμέλαιο
Για το σερβίρισμα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.γ. σουσάμι, λευκό
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com