Άκης Πετρετζίκης: Γλυκόξινο χοιρινό με ανανά

Η πιο νόστιμη συνταγή!

Υλικά:

Για το ρύζι

250 γρ. ρύζι μπασμάτι

500 γρ. νερό

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι1

φύλλο δάφνης

Για τον χοιρινό λαιμό

1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

500 γρ. χοιρινό, λαιμό

1 ασπράδι, από μεσαίο αβγό

50 γρ. κορν φλάουρ

40 γρ. σάλτσα σόγιας

1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

Για τη σύνθεση

2 κ.σ. ηλιέλαιο

200 γρ. ανανά, κονσέρβας, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

80 γρ. ξίδι ρυζιού (ρυζόξιδο)

100 γρ. γλυκόξινη σάλτσα

1 κ.σ. μέλι

100 γρ. σάλτσα σόγιας

200 γρ. χυμό ανανά

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. σουσάμι, μαύρο

1 κ.σ. σουσάμι, λευκό

Για το σερβίρισμα

σουσάμι, λευκό

φύλλα κόλιανδρου

1 λάιμ, κομμένο σε φέτες

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης