Άκης Πετρετζίκης: Γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ ροδάκινο
Η πιο νόστιμη συνταγή!
Υλικά:
Για τη βάση
100 γρ. αμύγδαλα, ωμά
100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
2 κ.σ. μέλι
Για την κρέμα
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
450 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. μέλι
75 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόν
ι1 κ.γ. εκγχύλισμα βανίλιας
Για το ζελέ ροδάκινο
4 φέτες ροδάκινο κομπόστα σε σιρόπι
100 γρ. σιρόπι, από την κομπόστα
15 γρ. φύλλα ζελατίνης
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com